27 Ocak 2013

Galatasaray 2 -1 Beşiktaş, Bir Derbinin Daha Ardından


       Öncelikle yendiğimiz için mutluyum. Bu maça zaten böyle bir futbol mantalitesi sergilemek için çıkmıştık. Ve maçın başından sonuna kadar da bu düşünceyi sürdürdük. İleride basıp, topu daha fazla ayakta tutup ve zamanı geldiği anda da golü atıp maçı bitirmek. İlk yarı bunu layıkıyla yerine getirdik. Ve Beşiktaş'ı korkuttuk.

      İkinci yarıya golle başlamak Beşiktaş'a inanılmaz bir moral oldu ve topu daha fazla ayaklarında tutmaya başladılar. Melo kırmızı kartı görene kadar da kendi oyunlarını başarıyla sergilediler. Ve kırmızı karttan sonra Galatasaray hırsla beraber maçı bitirdi.

       Anlayamadığım iki nokta neden Yekta yerine Hakan Balta ve Balta'nın Sneijder'le beraber forvet gibi bir mevkide maçı tamamlaması. Fatih Terim gerçekten değişik bir teknik adam, bazen yaptıkları anlaşılamıyor. 

      Artık istediğim iki şey var, birincisi iyi bir defans ve Melo'nun akıllanması. Melo'nun akıllanma ihtimali çok düşük olduğuna göre takımdan defolsun gitsin. Evet belki tükürmedi ama boşu boşuna heyecan yarattı ve belki de maçın içine tükürecekti.

     Riera, Elmander ve Sabri...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder