2 Temmuz 2010

Kupanın En Heyecanlı Maçları Başlıyor

Çeyrek final maçlarının başlayacağı bugün epey heyecanlı geçeceğe benziyor. Bugün yarı final vizesini alabilmek için 4 takım yarışacak. Brezilya ile Hollanda, Gana ile de Uruguay karşı karşıya gelecek.




Brezilya-Hollanda karşılaşması kupanın en heyecanlı maçlarından biri olmaya değer. Brezilya, Elano, Melo ve Ramires'ten eksik çıkacak, Hollanda'da ise göze çarpan bir eksiklik yok. Cruff'un da değindiği gibi iki takımda eskisi gibi değil: Brezilya hücum futbolu oynarken şimdilerde savunmaya neredeyse hücumdan daha fazla önem veriyorlar. Tabi ki bu seçimde Dunga'ya kalmış. Hollanda ise her iki bölgede de başarılı ama bir türlü takım olma başarısını gösterememiş durumdalar. Cruff'un dediği gibi de akılda kalan çok az isim var.


Bana göre karşılaşmanın favorisi yok, iki takımda maçtan galip çıkabilir. Maç altta bitebilir üstte. 5 kez kupayı kazanmış Brezilya'dan çok her zaman iyi oynamış ama kupayı alamamış Hollanda'nın yarı finale çıkmasını isterim.




Uruguay-Gana karşılaşması ise Afrika takımlarından sadece Gana'nın kalması ile önem kazanmış oldu çünkü bu eşleşmeden kim çıkarsa çıksın kolay kolay finale geçemez. Uruguay Teknik Direktörü Oscar Tabarez Gana'yı saf dışı bırakacaklarına emin ama bence çok emin olmak futbolda fazla işe yaramıyor. Uruguay'ın etkili silahları var fakat Gana'nın da inanılmaz bir fizik gücü var. Gana, fazla gol şansı bulamasa da bulmak için çabalayan bir takım.


Bu maçın favorisi kesinlikle Uruguay gösteriliyor ve kazanma ihtimalide oldukça yüksek. Fakat benim gönlümden geçen yarı finale Gana'nın geçmesi ve Afrika takımını yari finalde de izlemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder